Port-Rayed Einstein

2006

Afmetingen:
200 x 200 x 3 cm

Medium:
acryl en mixed media op doek

Verkocht (privé collectie Kapellen). In 2008 kreeg het werk een nieuwe eigenaar voor 6000 euro.

Detail 1

Detail 2

Detail 3

Detail 4

©REIN-ART

“De mens is een deel van het Geheel. Hij ervaart zichzelf, zijn gedachten en gevoelens, als iets dat helemaal losstaat van de rest – een soort optisch bedrog van het bewustzijn. Daardoor zitten we als het ware in een gevangenis en worden we verengd tot onze persoonlijke verlangens en de affectie voor enkele mensen in onze directe omgeving. We moeten uit deze gevangenis ontsnappen door onze cirkel van mede-leven uit te breiden tot alle levende wezens, tot de hele natuur in al haar schoonheid. Niemand zal daar ooit volledig in slagen. Maar het streven ernaar is op zich al een bevrijding en een bron van innerlijke zekerheid.”

vertaald naar Albert Einstein

www.rein-art.be/imec.html

Op vrijdag 23 mei 2008 heeft het schilderij "Portrayed Einstein" een nieuwe eigenaar gevonden voor 6000 euro, het hoogste bedrag tot hiertoe betaald voor een werk van REIN-ART. Eerder dit voorjaar werd het werk door veilinghuis Sotheby's geweigerd omdat "de kunstenaar internationaal nog niet voldoende bekendheid geniet".

Het werk van 200 x 200 cm uit 2006 werd slechts 1 keer tentoongesteld op de solotentoonstelling "Connected" (Imec Leuven, 2006) en vond er ook zijn (eerste) eigenaar. Deze stelde het later weer te koop.
De tekst die de kunstenaar in de rimpels van het portret schilderde geeft een goed inzicht in zijn visie op bestaan.