The Genetics of Your Universe

2005

Afmetingen:
200x200x3 cm

Medium:
acryl op doek

Beschikbaar
Disponible
Available
Kunst in Huis

In dit werk relativeert REIN-ART de zogenaamde fysische constanten van ons universum (o.a. lichtsnelheid). Deze zijn volgens hem afhankelijk van de beleving, meer bepaald van de beleving ervan als mens. Ze zijn tegelijk ook de voorwaarde voor de beleving (of waarneming) ervan zoals wij die als mens kennen. Hij sluit echter niet uit dat andere universa met andere constanten bestaan. Hij vergelijkt de constanten met de genetische code van de levende organismen op Aarde. Deze wijzigen ook bij elke nieuwe geboorte van leven (behalve in het geval van klonen).

Hij gelooft graag dat nieuwe universums bij de vleet ontstaan aan de achterzijde van singulariteitspunten (perfecte zwarte gaten). Daar vinden telkens nieuwe oerknallen plaats.

Tegelijk toont het werk een steeds groter wordende complexiteit (opsplitsingen). De opsplitsingen worden zo geconcentreerd dat de vertakkingen uiteindelijk samenklitten: de ruimten tussen de vertakkingen kennen een omgekeerd evenredige loop maar zitten uiteindelijk ook gevangen binnen het systeem.

Detail

©REIN-ART