Brug

2004

Afmetingen:
vierluik
60x60, 100x100, 100x100, 60x60 cm x 15 cm
Totaal: 360 x 100 cm

Medium:
acryl op doek

Verkocht (privécollectie Leuven)

Het werk "Brug" is een door menselijke relaties, en de psychologie daarvan, geïnspireerd werk. Op de twee middenpanelen zien we eilanden. Deze symboliseren elk het territorium, in ruime betekenis (!), van een individu. Tussen sommige van deze eilanden liggen bruggen. De individuen bevinden zich op hun respectievelijk eiland of op één van de bruggen. De bruggen staan voor relaties. Sommige bruggen zijn leeg, op andere bruggen spelen zich dramatische of romantische taferelen af. Links en rechts van de middenpanelen bevinden zich telkens een kleiner doek met een gedicht van de kunstenaar.

De gedichten werden eveneens gepresenteerd in de installatie "Poetrytree" op grote vijgeblad-achtige witte "bladeren" (120 x 70 x 15 cm), dwarrelend onder de bescherm(en)de Catalpa boom in het stadspark van Tienen tijdens het evenement Het Jaar X in Tienen - Poëziewandeling (september 2006). Andere deelnemers aan dit evenement waren o.a.
Magda van Cleynenbreugel (Verba) ,Karel Sergen (Mengmettaal), Renil Cappelle en Hortense Ipers
met hulde aan de Tiense dichters Pieter Aerts, Julia Tulkens en Freek Dumarais

De met foto's geïllustreerde bundel kan u hier downloaden in pdf formaat.

Het gedicht "Brug (1)" werd eerder gepubliceerd in de bundel 'Woordenvloed" (februari 2005) ten voordele van Tsunami 12-12 met steun van Vlaams minister van Ontwikkelingssamenwerking Geert Bourgeois en o.a. De Vlaamse Infolijn, de Vlaamse Overheid, Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties, Kokobozo, Mengmettaal schrijversgenootschap, Meander literair, Creatief Schrijven, KunstWerk(t), Studio Brussel, Radio 2, Parlando, Rottend Staal, Stad Brugge...

REIN-ART bracht een selectie gedichten tijdens de Gentse Feesten (23 juli 2005, boekhandel Lotte) en tijdens een bloemlezing in de Gotische zaal van het stadhuis van Brussel (31 mei 2005).

Detail 1

Detail 2

Detail 3

Detail 4

©REIN-ART